Sportmedische begeleiding

Info

Aan het begin van het seizoen 2011-2012 is MTCdeFysioclub gestart met het blessurespreekuur voor voetballers van AFC Quick. Spelers met klachten of een blessure kunnen op maandagavond tussen 20.00 en 21.30 (locatie: AFC Quick, verzorgingsruimte)  hun blessure gratis laten onderzoeken door een op de club aanwezige fysiotherapeut/manueel therapeut.

Aankomende periode gaan we de sportmedische begeleiding door het MTC intensiveren. Aan het begin van dit seizoen heeft het bestuur het contract met het MTC verlengd met 3 jaar. We willen de trainers en spelers  dan ook verzoeken om de samenwerking met het MTC op te zoeken. In geval van blessures/klachten kunnen spelers zich kosteloos laten onderzoek op maandagavond door een fysiotherapeut (Martijn Wijers) van het MTC.
Sinds 7 jaar ondersteunt het MTC Sportmedisch Centrum voetballers van AFC Quick op medisch gebied. Op maandagavond tussen 20.00uur en 21.30uur is er een vast blessurespreekuur voor alle voetballende leden van AFC Quick. Indien je een (dreigende) blessure hebt opgelopen kun je als speler deze gratis laten onderzoeken door een op de club aanwezige fysiotherapeut/manueel therapeut. Loop je een blessure op, meldt dit dan bij je eigen trainer en bel vervolgens het MTC, 033-4531677, om een afspraak voor het blessurespreekuur in te plannen. Online aanmelden kan ook: https://fysioclub.nl/mtc/

Deze mogelijkheid om je als speler te laten onderzoeken wordt door de club aangeboden en is er voor alle spelers binnen de vereniging.  Uiteraard kunnen leden ook op maandag t/m vrijdag terecht op locatie bij een van de vestigingen van het MTC in Amersfoort. Bij blessures kan een vroegtijdige diagnose en behandeling veel tijd besparen zodat je uiteindelijk sneller weer op het veld staat.
Na afloop van het blessurespreekuur zal de fysiotherapeut de trainer en ouders van de speler informeren. De trainer wordt ingelicht over de aard van de blessure en de verwachtte hersteltijd. Tevens wordt er gecommuniceerd over de beschikbaarheid wat betreft training/wedstrijddeelname.

Martijn Wijers

Ik ben fysiotherapeut, manueel therapeut. Binnen het MTC verzorg ik het contact met de sportverenigingen. Vanuit die rol ben ik inmiddels 8 jaar aan ASC Nieuwland verbonden waar ik op maandagavond het blessurespreekuur houd en veldrevalidatie geef. Tevens heb ik ook VVZA en AFC Quick ondersteund bij de sportmedische begeleiding. In het verleden ben ik bij Spakenburg werkzaam geweest als fysiotherapeut bij het 1e elftal. Bij ons op de praktijk zie ik veel sport gerelateerde blessures. Eens in de 3 weken heb ik gezamenlijk spreekuur met de orthopeden van het Meander MC. Via deze weg kan ik jullie versneld insturen in geval van "ernstig" blessureleed zodat een diagnose snel kan worden gesteld, tevens heb ik goed contact met diverse sportartsen in de regio.
 


© Deze website is geheel belangeloos ontworpen en gebouwd door Geijtenbeeck Websites