Een tegenstander die voetballend beter was

5 november 2018 (geplaatst door: Gerard van der Werff)
De eerste 6 wedstrijden van het seizoen deed onze elf het als debutant nimmer onder voor de tegenstander. Sommige van die tegenstanders werden toch getipt voor een hoge klassering in deze 2e klasse. Realistisch als ze zijn verbond onze technische staf daar verder nog geen conclusies aan. Op sportpark Bijleveld, in het buitengbied van Harmelen, bleek in de 2e helft dat alles moet kloppen om tegen een echte topper in deze klasse een resultaat te halen.

In de 1e helft klopte alles, ondanks dat een aantal andere jongens speelde. Door een blessure waren Sander van Amstel en Roy Ouwerkerk toeschouwer. Hierdoor startte Calvin Nenger voor de eerste keer als basisspeler. Hij nam de rechtsachter positie in. Hicham Zeddi schoof in de basisopstelling door naar rechtermiddenvelder. De thuisclub werd enkele ruimte gegeven, waardoor de behendige spelers van SCH'44 niet in staat waren om hun acties te maken, waardoor er ook geen doelrijpe kansen ontstonden. Aanvallend konden onze rood-zwarten echter geen vuist maken, een schot van Salim el Yousfi voorlangs was het enige gevaarlijke moment, waardoor de kleedskamers werden opgezocht met een 0-0 stand.
Hoe het komt weet je nooit, maar vanaf de 1e minuut van de 2e helft werd de spelers van SCH wel de gelegenheid gegeven hun acties te maken. De spirit van de 1e helft was er niet meer. Onze vaste supporters, die bij uitwedstrijden altijd bij de helft van de tegenstander staan, konden dit keer slechts een enkele keer een eigen speler van dichtbij zien. Het spel speelde zich continu af op de eigen helft. Micha Claassen wist met enkele goede reddingen tot 20 minuten voor tijd zijn doel schoon te houden. De onvermijdelijke voorsprong van de thuisclub was daarna een feit. Met als doel het tij te keren kwam Khalid Benali als extra aanvaller in het veld, maar via een terechte strafschop verhoogde SCH vrijwel direct daarna de score naar 2-0.
Dat er daarna in de laatste 5 minuten nog 3 doelpunten vielen was niet onverdiend, maar resulteerde in een geflatteerde 5-0 einduitslag. Na afloop bleef de vraag hoe het kon gebeuren dat er zo'n contrast was tussen de 2 helften en het in de 2e helft niet meer klopte. De trainer van de thuisclub gaf na afloop aan dat ze in de pauze er niet gerust op waren omdat ze door de speelwijze van Quick niet in staat waren gevaarlijk te worden.  

Komende zondag staat geen wedstrijd op het programma. Tijd om te herstellen van pijntjes en blessures, maar ook om de positiviteit terug te krijgen, want er is geen enkele reden om te twijfelen. Het zou zo maar kunnen dat SCH'44 dit seizoen kampioen wordt. Dit elftal is een helft meer dan goed tegenstand geboden. Pas de laatste 20 minuten maakten ze het verschil in de score.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Calvin Nenger, Ferry de Smalen (Khalid Benali), Coen Kisner (Cedric Kapelle), Mohamed Charkaoui, Hicham Zeddi, Khalid Said, Roel Bak (Ivory Harrison), Salim el Yousfi, Pim Kers, Illias Bezzahi
©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890