Thuiswedstrijden 6x6 en 8x8 voetbal

6 september 2018 (geplaatst door: Gerard van der Werff)
foto
Door de invoering van de spelvormen 6x6 en 8x8 op velden van speciale afmeting is er bij thuiswedstrijden van deze teams wat extra werk.
De leiders van teams die om 08:30 uur spelen wordt verzocht om hoedjes af te halen bij de tafeldienst in de bestuurskamer en te organiseren dat ouders de veldjes uitzetten. De 6x6 wedstrijden worden gespeeld op een kwart veld van veld 4. De achterkant van het doel wordt op de achterlijn en middenlijn geplaatst. Bij 8x8 wedstrijd wordt gespeeld op een half veld met zijlijnen 3,5 meter vanaf de middenlijn en achterlijn. De KNVB heeft een groot aantal instructieboekjes en flyers ter beschikking gesteld. Deze kunnen door de teamleider worden afgehaald bij de tafeldienst.
Teams de de laatste 6x6 of 8x8 wedstrijd op een veld spelen wordt verzocht de hoedjes op te ruimen en terug te brengen bij de tafeldienst. De doeltjes van veld 1,2 en 3 kunnen dan weer worden ingeklapt. De pupillendoelen op veld 4 dienen weer aan de zijkanten van het veld te worden geplaatst. De tafeldienst instrueert teamleiders waar de doelen terug te plaatsen. Dit is van belang voor het maaien doordeweeks.

Als we met elkaar het uitzetten en opruimen organiseren maken vele handen licht werk.
©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890