Tweede seizoenshelft F-league zit d’r op!

1 juli 2018 (geplaatst door: admin)
foto
Met de belangrijkste wedstrijd aan het eind van het seizoen, kunnen we stellen dat het een prachtige tweede seizoenshelft is geweest voor de F-league. Vandaag zijn in de aanloop naar volgend jaar toe, nog drie onderlinge wedstrijden gespeeld op een groot veld.

De leukste, spannendste en mooiste wedstrijd was echter de laatste wedstrijd van dit seizoen. De F-league spelers tegen de moeders. En wie zou denken dat het een makkie zou worden voor de F-spelers kwam bedrogen uit. Je hebt fanatiekelingen en je hebt daarnaast nog moeders. Die zijn dus nog fanatieker dan je je kunt voorstellen.

Vanaf de achterlijn werd er direct door beide teams als een dolle op de bal afgerend. Ze kwamen gelijktijdig bij de bal wat direct een scrimmage veroorzaakte, met een moeder. Daarna leek het op een zwerm bijen die over het veld zwierf. De F-spelers kwamen meer en meer onder druk te staan. Dit resulteerde uiteindelijk in de welverdiende 1-0 voor de moeders. Een luid gejoel en gejuich volgde! Niet veel later was het ook nog bijna 2-0. Uiteindelijk, maar dan ook echt in de allerlaatste minuut; met wat extra minuutjes bijgesteld dan, kwamen de F-spelers toch nog op 1-1. Direct daarop volgde gelukkig voor de moeders dan ook het fluitsignaal. Gelijkspel. De foto’s spreken voor zich.

Buiten op het terras is gezamenlijk afgesloten met een drankje, en een zakje snoep. (Bestuur nog bedankt voor deze traktatie!)

Na de winterstop zijn de zes landenteams opnieuw ingedeeld met 5 voetballers per team. Dit betekende dat ook vaak 5 tegen 5 kon worden gevoetbald. De vooruitgang van de spelers is prachtig om te zien. Uiteraard is er nog wel stil gestaan om met vriendjes te ouwehoeren. Of om te lachen om een grappige actie. Of even huilen vanwege een bal tegen het hoofd. Maar bovenal was het supergezellig en mega sportief!

Nog even de wapenfeitjes van dit seizoen:

  • Iedere zondag zijn er vier wedstrijden gespeeld door de landenteams
  • Iedere week was het droog, met uitzondering van een keer!
  • Het is wat vaker niet doorgegaan vanwege vakanties en feestdagen dan voor de winterstop
  • Alle teams hebben gewonnen!
  • Alle teams hebben gelijk gespeeld!
  • Alle teams hebben verloren!
Dank aan die ouders die voor en na de wedstrijden hebben geholpen met het materiaal en de teambegeleiding! En aan alle supporters die enkel positief aan de kant de spelers hebben gestimuleerd! Super!
Nu volgt een welverdiende zomerstop!

Leeftijdscoördinator Roy Johannink
foto

F-League

©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890