Selectietrainingen en teamsamenstellingen

28 mei 2018 (geplaatst door: admin)
Het seizoen 2017-2018 is bijna ten einde. Een aantal teams speelt wellicht nog een inhaalwedstrijd of gaat nog naar een of meerdere toernooien de komende weken. Waar oude teams dus nog actief zijn starten selectietrainingen voor het nieuwe seizoen en willen huidige niet-selectieteams mogelijk zo lang mogelijk blijven trainen.
Hieronder proberen we zo duidelijk mogelijk te maken wat van toepassing is voor oude en nieuwe teams en hoe de komende weken getraind kan worden en hoe het selectietrainingsproces verloopt.
Zoals wij ook via de website en in het Kwikkertje hebben aangegeven zijn komend seizoen selectieteams: JO8-1, JO9-1, JO9-2, JO10-1, JO10-2, JO11-1, JO11-2, JO12-1, JO12-2, JO13-1, JO13-2, JO14-1, JO14-2, JO15-1, JO15-2, JO16-1, JO17-1, JO19-1.
  • Vanaf maandag 28 mei is een nieuw trainingsschema van toepassing, op basis van uitgangspunten voor het nieuwe seizoen. Een van die uitgangspunten is bijvoorbeeld dat niet-selectieteams in de JO12 t/m JO15 leeftijd op hetzelfde moment trainen en alle meisjesteams achtereen op een avond zijn ingepland. Het trainingsschema wordt via de website getoond via de knop 'trainingsschema' en is tevens verstuurd aan de bij ons geregistreerde trainers en leiders van JO12 t/m JO19 en alle MO-teams.
  • Waar in het nieuwe schema selectieteams staan genoemd zijn dat de groepen voor het nieuwe seizoen.Voor de niet-selectieteams geldt de huidige teamnaam. Ter verduidelijking, waar in het schema een tijdblok aan O12-1 en O13-2 is toegekend zijn dat de nieuwe selecties, waar O15-3 en O15-4 staat in een blok zijn dat de oude teams. 
  • Mogelijk is de avond, aanvangstijd en/of veld van het trainingsblok van een team gewijzigd.
  • Er kan getraind worden tot en met vrijdag 29 juni a.s. Daarna is er geen materiaaluitgifte meer.
  • De woensdagmiddagtraining gaat door tot en met 20 of 27 juni a.s.
  • De selectietrainingen voor het nieuwe seizoen starten ook volgens dit schema. De onderbouwgroepen (JO8 t/m JO11) beginnen dinsdag 29 mei, de middenbouwgroepen (JO12 t/m JO15) een week later. De bovenbouwgroepen JO16 en JO19 starten verschillend. De JO17 selectie (komend seizoen dus alleen JO17-1) start ook dinsdag 29 mei.
Het selectieproces verloopt als volgt:
Gedurende het seizoen zijn spelers per leeftijdscategorie beoordeeld door trainers, technisch coordinatoren en teamleiders.
Op basis van informatie van trainers, teamleiders en technisch coordinatoren worden alle opgegeven spelers door de selectietrainer/technisch coordinator uitgenodigd voor de eerste selectietrainingen voor komend seizoen.
Spelers die (nog) geen uitnodiging hebben ontvangen en wel mee willen doen met de selectietraining kunnen zich via e-mail melden bij de coordinatoren.
Voor JO8 t/m JO11 = Cedric Kapelle via cedric_gae_95@hotmail.com,
Voor de JO12 t/m JO15 = Martin Schokker via martin.schokker@kpn.com
Voor de JO16 t/m JO19 = Gerard van der Werff via gcwerff@gmail.com.
De desbetreffende speler krijgt vervolgens bericht met details van trainingstijden en veld.


Er vinden voor het selecteren in totaal 4 trainingen plaats. Na de eerste 2 trainingen zullen er een aantal jongens uitgekozen worden om nog 2 trainingen mee te doen. Na deze trainingen zullen de voorlopige samenstelling van selectieteams bekend gemaakt worden.
De selecties worden samengesteld op basis van het zgn. 6-ogen principe. Dit betekent dat 3 verschillende personen samen de indeling voor een team maken. Dit zijn de oude trainer, de nieuwe trainer en de technisch coördinator onderbouw. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de technisch coördinatoren van de desbetreffende leeftijdsgroep. Bij twijfelgevallen zal hij een beslissing nemen.
De voorlopige samenstelling van de niet-selectieteams en MO-teams vindt plaats in overleg tussen de technisch coördinator, leeftijdssecretaris en bouwcoordinator op basis van informatie van de teamleiders/trainers.
De voorlopige samenstelling van alle jeugdteams wordt uiterlijk 29 juni a.s. gecommuniceerd.
©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890