't KWIKKERTJE
Het heeft even geduurd, maar hierbij presenteren wij jullie graag de 4e editie van 't Kwikkertje. 
Koning Winter heeft helaas ons land nog niet verlaten, waardoor er geregeld wedstrijden worden afgelast door de soms extreme kou.
Wij hebben in ieder geval zin in het voorjaar, lekker buiten voetballen en deelnemen aan de leuke activiteiten die op onze evenementen kalender staan!

Nieuws van de bouwcommissie

Zoals een ieder kan zien als hij het park opkomt is dat ons paviljoen, inclusief kleedkamers en sponsorgebouw aan een flinke opknapbeurt toe is. Sterker nog, het is aan vervanging toe. Anderhalf jaar geleden is de nieuwe weg ingezet. Het eerste jaar hebben we de financiën op orde gezet, en dit jaar bouwen we onze reserves uit! Om voor ons een nieuw paviljoen te realiseren waarin we alle elementen die bij AFC Quick 1890 horen invullen, is een goed wel onderbouwd plan nodig!

Gelukkig is de bouwcommissie inmiddels bij elkaar gekomen! Deze bestaat uit Piet Hoek, Koen Klouwen, Peter Mol, Hans Struijk, en Dennie van de Vijzel. De eerste twee vergaderingen waren bijzonder nuttig en we hebben grote stappen gemaakt. We hebben in de omgeving diverse verenigingen bezocht (SO Soest, VVOP, VV Hooglanderveen) waar nieuwbouw kort geleden is gerealiseerd. De vraag is ook gesteld, wat is goed, en wat zouden jullie op basis van de huidige situatie anders maken. Met al deze antwoorden, zal dit worden samengevoegd tot één Programma van Eisen en zal in de aankomende ALV worden gepresenteerd.

Ook de algehele indeling van het terrein, inclusief parkeren, de ligging van de velden komt aan bod. Zodra wij concrete plannen hebben, wordt er ook de mening gevraagd van alle belanghebbenden, denk aan de buren, de Volkstuintjes, de Honkbalvereniging, Rijkswaterstaat etc. etc.. Hieruit wordt een plan gevormd wat voor alle partijen de beste oplossing is, zodat we in harmonie de volgende stappen kunnen zetten. In een volgend Kwikkertje zullen we de plannen iets meer kunnen toelichten.

Vrijdag 20 april Koningsspelen op Dorrestein

Samen met tennnisvereniging ’t Stort, Base- en Softballclub Quick organiseert AFC Quick de Koningspelen 2018. Op deze sportlocaties worden drie verschillende Koningsspelen programma’s georganiseerd voor verschillende basisschoolgroepen. Op alle locaties duurt het programma van ongeveer 10.00 tot 13.00 uur. AFC Quick 1890 stelt voor de groepen 6, 7 en 8 haar velden beschikbaar voor een gezellige en sportieve ochtend. Het programma bestaat niet alleen uit voetbal, maar uit verschillende sport- en spel activiteiten, die we samen met andere sportclubs organiseren. We hebben plaats voor maximaal 300 deelnemers en dat aantal is al bijna gehaald!! We zoeken nog een aantal ouders van Quickers die kunnen helpen. Mail naar evenementenafcquick1890@gmail.com.

 
AFC Quick organiseert meidenvoetbal clinic voor leden en niet-leden

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar oud? En heb je zin in een leuke voetbalmiddag met als bonus een freestyle clinic? Meld je snel aan!

Zaterdag 31 maart 2018 van 11.00 tot 15.00 uur

Het programma start met een uitdagend circuit inclusief latjetrap, penalty nemen, doel met schietgaten en snelheidsmeter.

Hierna geeft Laura Dekker, freestyle voetballer, voor alle deelnemers een freestyle clinic. Kijk voor inspiratie alvast op Laura’s YouTube kanaal (www.youtube.com/channel/UCNbvAapxoaYOJfg8ebFvn2A).
Gedurende de dag staat er een springkussen beschikbaar en is er limonade en friet verkrijgbaar.

Plezier staat voorop
Doe je mee? Meld je dan vóór 28 maart aan, stuur een e-mail met je naam, leeftijd en (voor leden) huidig team naar jolanda@viajolanda.nl. Je mag een introducee meenemen, geef bij jouw aanmelding ook haar naam en leeftijd door.
We zien je graag de 31e bij Sportpark Dorrestein, Dorresteinsesteeg 6 in Amersfoort.
 
Agenda 2018
Maart

Zondag 25 maart: Derby AFC Quick 1890 - APWC
Op 25 maart is J010-5 het DIVERZE-team van de week

Zaterdag 31 maart: Meiden voetbal clinic

April / Mei
Maandag 30 april t/m woensdag 2 mei: Jeugdvoetbalkamp 2018
We hebben nog 15 extra plaatsen beschikbaar. Dus als je nog mee wil doen stuur dan snel een mail naar: evenementenafcquick1890@gmail.com. Je krijgt dezelfde dag nog een deelnameformulier toegestuurd. 

Zondag 20 mei: Familietoernooi
 

Interview met onze hoofdtrainer Frank Corba na de 1-0 winst in de derby tegen VVZA op zondag 10 maart. Het vlaggenschip van AFC Quick 1890 blijft daardoor eerste staan met acht punten voorsprong op nummer twee APWC. Aanstaande zondag 18 maart volgt weer een derby bij Roda'46 in Leusden en op zondag 25 maart de absolute kraker tegen APWC.
Copyright © 2018 AFC Quick 1890