25 oktober 2017
 't KWIKKERTJE
Vorige maand hebben we 't Kwikkertje nieuw leven ingeblazen, om iedereen maandelijks op de hoogte te houden van alle nieuwtjes, activiteiten en ontwikkelingen binnen onze mooie club. Wij (Arjen, Gijs, Aarnoud, Hillie, Mark & Bernadette) van de communicatiecommissie sturen jullie hierbij graag de 2e editie van 't Kwikkertje en wensen jullie veel leesplezier!
Zondag 29 oktober: Quick 1 tegen Roda'46

Ieder jeugdteam weet niet beter dan dat er tegen Roda'46 uit Leusden wordt gespeeld. Dat de eerste elftallen in de competitie tegen elkaar spelen is de afgelopen jaren echter niet zo vaak voorgekomen. Dit seizoen staat de derby wel weer op het programma. We hopen daarom dat vele Quickers aanstaande zondag 29 oktober naar Dorrestein komen om ons eerste elftal aan te moedigen. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Deze middag zal ook de keet geopend zijn met het befaamde broodje beenham in het assortiment. Een JO9-team is "Team van de Week". Deze kinderen verkopen lootjes en gaan hand in hand met de spelers het veld op.
Quick reünie geslaagd

Op zaterdag 7 oktober jl. vond de reünie van AFC Quick 1890 plaats in De Observant in het centrum van
Amersfoort. We kijken terug op een geslaagde middag en avond met een hoge opkomst met circa 53 Quickers! Het was mooi om te zien dat ook de jongere generatie de weg naar de reünie heeft gevonden. Bij aanvang van het diner werd Hennie Caarels als tafelpresident aangekondigd. Onder zijn leiding werden de nodige sprekers aan het woord gelaten en kwamen er lovende woorden en mooie anekdotes aan bod. Martin Meijer riep alle aanwezigen op om volgend jaar een nieuwe reünist mee te nemen, zodat we richting de honderd deelnemers gaan! Als slotstuk werd onder leiding van Mark van den Hoek nog het bekende Quicklied "Hij was nog maar een pupilletje" gezongen. Na het diner werd er nog even nageborreld en bleef het nog lang gezellig druk in De Observant. Deze locatie zal de komende jaren onze vaste locatie zijn voor de jaarlijkse reünie op de 1e zaterdag van oktober.


 
Latjetrap groot succes

Op woensdag 18 oktober jl. vond de eerste editie van het Latjetrap toernooi bij AFC Quick plaats. Met bijna 100 deelnemers en meer dan 250 poffertjes was het een prachtige, sportieve middag, die resulteerde in 8 nieuwe AFC Quick kampioenen.Befaamde voetbal Quiz


Op vrijdag 17 november aanstaande is de befaamde AFC Quick voetbal Quiz voor senioren, ouders en 17+. Schrijf je in via http://www.afcquick1890.nl/invQuiz.php, doe mee en geef het door in de teamapp.
 
Agenda 2017
November

Vrijdag 17 november:            AFC Quick Voetbalquizzz voor 17+
 
Maandag 20 november:        Algemene Ledenvergadering
 
Zondag 26 november:           Sinterklaas voor F-league en Kabouters

Agenda 2018
Januari

Zaterdag 6 januari 2018:       Nieuwjaarsborrel en Legends wedstrijd


 

Bijscholing Quick-trainers door
Cruyff Football


Afgelopen vrijdag zijn zeven jeugdtrainers door een tweetal trainers van Cruyff Football bijgeschoold over het trainen en coachen in de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6. Deze nieuwe vorm is dit jaar ingevoerd in het amateurvoetbal net zoals 8 tegen 8, na bewezen succes bij betaald voetbalclubs in Nederland en het algehele Belgische voetbal.

De bijscholing bestond uit een theorie- en praktijkgedeelte. Voor het praktijkgedeelte was de O10-1 opgetrommeld aangevuld met twee spelers van O10-2. De trainers van Cruyff Football waren onder de indruk van het niveau van onze jeugdspelers. En ook blij verrast dat AFC Quick relatief veel jeugdtrainers onder de 30 jaar heeft. Bij veel andere clubs ligt de gemiddelde leeftijd van jeugdtrainers veel hoger. Mooie complimenten.


Grote Club Actie in volle gang

Koop tot 6 november aanstaande een lot van een van onze jeugdleden en spaar mee voor een prachtig nieuw AFC Quick paviljoen.

Let op, verkopers! Zorg ervoor dat je het boekje voor 9 november in de bus op de bar deponeert; daarna is het namelijk niet meer mogelijk!

En je weet: het team dat de meeste loten verkoopt wint gratis kaarten voor FC Utrecht. Dus zet Žem op!
 Wat te doen bij blessures?

Sinds 7 jaar ondersteunt MTC de Fysioclub voetballers van AFC Quick op medisch gebied. Op maandagavond tussen 20:00-21:30 uur is er een vast blessurespreekuur voor alle voetballende leden van AFC Quick. Indien je een (dreigende) blessure hebt opgelopen, kun je deze als speler gratis laten onderzoeken door een op de club aanwezige fysiotherapeut/manueel therapeut. Loop je een blessure op, meld dit dan bij je eigen trainer en bel vervolgens het MTC, 033-4531677, om een afspraak in te plannen voor het blessurespreekuur. Online aanmelden kan ook: www.mtczorg.nl/afcquick