Finale KNVB Beker

19 mei 2017 (geplaatst door: Michael van der Veer)
Foto niet gevonden: ikones/2017/JO13-2/img_b02984.jpg
Morgen is het zover. Dan speelt O13-2 de bekerfinale van District West 1 Groep 2 tegen Kennemers O13-1 om 11.30 uur op sportpark Randhoorn in Uithoorn. De jongens hebben de afgelopen week hun krachten gespaard om nog een keer hun mouwen op te stropen. Ook de harde kern is er al helemaal klaar voor met de voorbereiding van een sfeeractie tijdens de wedstrijd. En alle ouders zullen als 12 e man hun jongens gaan steunen. Een waanzinnig prestatie van de O13-2 om van de 372 deelnemende teams de eindstrijd te halen! Vanwege een blessure en een bekerwedstrijd midden in de schoolvakantie heeft het team steun gehad van een aantal spelers die op een fantastische manier hebben ingevallen.

Om in de finale te komen hebben onze toppers hard moeten werken. Het begon op 27-8-2016 met een uitwedstrijd tegen HDS 013-1: 0-2. Daarna een mooie overwinning op VVZA 013-2 6-0. Om de poule met stijl af te sluiten met een 6-1 overwinning op Musketiers 013-1. Een aantal maanden verder (en intussen kampioen geworden in de reguliere competitie) moesten onze jongens in een uitwedstrijd op 25 febr. j.l. het in de 1e ronde opnemen tegen DOVO 013-2: 0-4. Op 5 april een spannende wedstrijd in de 2e ronde tegen DEV Doorn O13-1 dat thuis met penalty’s werd gewonnen. De 3e ronde op 19 april een thuiswedstrijd tegen Bunnik 73: 3-1. De 4e ronde tegen Olympia’25 O13-1 kon helaas niet doorgaan, omdat de tegenstander vanwege de schoolvakantie niet genoeg spelers beschikbaar had. Op 3 mei j.l. een bloedstollende overwinning tegen het sterke Woudenberg O13-1: 3-2. Zelfs een zeer grote reus uit dat team werd door onze strijders goed in bedwang gehouden. Om uiteindelijk de klus met penalty’s te klaren in de halve finale tegen Vreeswijk 013-1 thuis (geluk met de loting dat we niet een uitwedstrijd hoefde te spelen tegen een ploeg uit het verre Wognum…). En dan morgen de finale spelen!!! Winst of verlies; eerlijk gezegd maakt het ons niet uit. We zijn als ouders enorm trots dat ze als een echt team het afgelopen seizoen met veel passie en plezier hebben gespeeld. Gesteund door gezellige ouders die elke keer weer een feestje van weten te maken. Althans meestal…….;-). Kortom een mooie weergave van een leuke unieke vereniging AFC Quick in Amersfoort, waar veel vrijwilligers met veel inzet onze jongens laten voetballen!

Wil je morgen het team aanmoedigen? Dat kan zeker! Je moet wel eigen vervoer regelen. Met de trein en bus wordt het lastig. En anders kom je gezellig om 14.30 uur naar Zandfoort aan de Eem waar er een grote huldiging zal plaatsvinden. Nog niet vertellen aan de jongens….. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we de dag in stijl afsluiten. Ik heb overigens vernomen dat een lid van de harde kern een eend heeft geregeld om met beker (of zonder beker) de spelers en trainers luid toeterend door Amersfoort te gaan rijden… kortom als je iets hoort, dan weet je waar het vandaan komt! Over twee weken sluiten we het seizoen af met een meerdaags internationaal toernooi in Arnhem!

Verslag geschreven door: Remco, vader van Thomas

Finale KNVB Beker Kennemers O13-1 vs AFC Quick 1890 O13-2
Datum: Zaterdag 20 mei 2017
Tijd: 11:30 uur
Locatie: Sportpark Randhoorn (Gastclub Legmeervogels)
Randhoornweg 100
1422 NE Uithoorn
©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890