Goed begin nacompetitie

18 mei 2017 (geplaatst door: Gerard van der Werff)
Foto niet gevonden: ikones/2017/JO17-1/x0005679.jpg
Doordat in de hoofdklasse afgelopen zaterdag nog werd gespeeld stond de 1e wedstrijd in de nacompetitie op woensdagavond op het programma. Aangezien onze JO17-1 2e is geworden in de 1e klasse, is de nr. 11 van de hoofdklasse de tegenstander in de eerste knock-out ronde. Dit is fc Breukelen, dat 28 punten uit 26 wedstrijden haalde.
Aangezien Harrie niets aan het toeval wilde overlaten zijn Casper Buiskool, Thomas van Diepen, Mischa Langhorst en Daan Reek uit JO15-1 toegevoegd aan de selectie, waardoor in deze nacompetitie 19 spelers in aanmerking komen om te spelen. Vanwege examens, schorsing, werk en ziekte misten deze eerste wedstrijd 5 spelers van JO17-1. Casper en Mischa stonden in de basiself op deze woensdagavond. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat onze jongens er zin in hadden en heel geconcentreerd speelden. Het had in de eerste minuten ook maar zo al 1-0 kunnen zijn. Met goed verzorgd spel werd steeds de aanval gezocht en kregen de bezoekers weinig kans om gevaarlijk te worden. In de eerste helft resulteerde het in twee treffers van Casper en een van David. Een comfortabele ruststand.
Tijdens de rust wees Harrie de jongens erop om vooral geconcentreerd, maar ook slim te blijven spelen. "Af en toe rust pakken en de aanvallers niet steeds de diepte in sturen."
Het talrijke publiek zag dat onze jongens in de tweede helft opnieuw in staat waren om in deze uiterst sportieve wedstrijd de tegenstander volledig in de greep te houden. Vlak na rust zette Mischa de 4-0 op het scorebord. Gijs schoot een vrije trap mooi onhoudbaar in de hoek. In het vervolg maakte Casper zijn 3e van de avond en kon Daan de 7-0 intikken. Breukelen leek de eer vlak voor tijd te redden, maar de lat stond een treffer in de weg. Toen de uitstekende scheidsrechter Van Meenen affloot stond er een prachtige 7-0 op het scorebord. Een goed begin van de nacompetitie.
Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd bij Breukelen op het programma. Ook dan zal er focus en inzet nodig zijn om een goed resultaat te halen. 

Niet gevonden: ikones/2017/JO17-1/x0005739.jpg

AFC Quick JO17-1 (2017-2018)

©Geijtenbeeck Websites voor AFC Quick 1890